وترنری

Jouhar

 

 

 

 

 

 

لنډ معلومات

نوم: پوهنیار صفی الله جوهر

دنده: وترنري علومو پوهنځي رئیس

بریښنالیک:safijauhar@gmail.com

د اړیکو شمیره:۰۰۹۳۷۰۰۶۶۸۹۴۸، ۰۰۹۳۷۸۷۷۸۵۳۰۹


د استاد ژوند لیک

پوهنیار صفی الله جوهر

د وترنري علومو پوهنځی رئیس

پوهنیار صفی الله جوهر د معلم امرالله زوي په ۱۳۶۵لمریز کال کي د لوګر ولايت د محمداغې ولسوالي په احمدزیوکلا کلي کي زيږيدلی دی. په ۱۳۸۳ لمریز کال کي د النور عالي لېسې څخه فارغ شو، تر هغه وروسته په ۱۳۸۸ لمریز کال کي د ننګرهار پوهنتون د کرهڼې پوهنځی د ژوو پوهنې څانګي څخه د فراغت سند ترلاسه کړ او په ۱۳۹۶ لمریز کال کي ئې د مالیزیا هيواد د یونیورسیټي پوترا مالیزیا پوهنتون کي د غذايي تکنالوژی په څانګه کي ئې ماسټري پیل چې په ۱۳۹۹ لمریز کال کې د نوموړې څانګې څخه فارغ شو. پوهنیار صفی الله جوهر په ۱۳۹۲ لمریز کال کي د کندهار پوهنتون د کرهڼې پوهنځي د علمي کادر غړی شو چې په یاده پوهنځۍ کې یې کابو اووه کاله خدمت ترسره کړ. به ۱۳۹۹ کال کې د افغانستان کرنیزو علومو او ټکنالوژي ملي پوهنتون په علمي کادر کې شامل او په همدغه کال د افغانستان د جمهور رئیس په فرمان سره د وترنري پوهنځي د رئیس په توګه وګمارل شو چې اوسمهال په همدغه برخه کې خدمت ترسره کوي.

تدریس لیوالتیا                                  غذايي تکنالوژي

د تجربې ساحه                                  تدریس، لابراتواري، اداري او مالي چارې

ترسره سوي څېړني

 

  1. Application of supercritical carbon dioxide (SC-CO2) on the microbial and physicochemical quality of fresh chicken meat stored at chilling temperature
  2. Polyphenol Compounds from Pomegranate (Punica Granatum) Extracted via Various Methods and its Application on Meat and Meat Products: A Review
  3. REVIEW ON DIFFERENT EXTRACTION METHODS OF POLYPHENOL COMPOUNDS FROM POMEGRANATE (PUNICA GRANATUM)
  4. Different Pressures, Low Temperature, and Short-Duration Supercritical Carbon Dioxide Treatments: Microbiological, Physicochemical, Microstructural, and Sensorial Attributes of Chill-Stored Chicken Meat